share post

Welke week is de beste week om een zwangerschapsshoot te plannen?

January 30, 2023

De zwangerschapsshoot kan je het beste inplannen als de zwangere zich nog fit voelt en er wel een zichtbare buik is om te fotograferen.

Indien het een eerste kindje betreft houden we meestal week 32- weer 34 aan. Je kan ook wachten tot week 36 i.v.m. het verlof maar ik heb al regelmatig meegemaakt dat kleintjes al in week 36 kwamen en hierdoor kan je dan net te laat zijn.

Is het een tweede of meer kindje, dan kan het zijn dat ze al met 16 weken een zichtbare mooie buik heeft. Overleg dit hierdoor goed met je klant. Je kan uiteraard dit altijd goed afstemmen.

Ik heb mijn eerste kindje in week 32 laten fotograferen en mijn tweede kindje in week 26. Ik had bij allebei ongeveer dezelfde buik.. just saying 😉 Ik was bij de tweede ook meer moe dan bij de eerste zwangerschap. Het 2e trimester is de ideale tijd om deze shoots te doen.

Ga je pas na week 36 shooten dan moet je als fotograaf rekening houden dat de shoot kort en simpel is, met genoeg rustpauzes voor je klant. Het aan en uitkleden kan dan al erg vermoeiend zijn dus overleg dit goed om geen harde buiken te veroorzaken.

Wil jij alles leren over zwangerschapsfotografie?

Kijk dan bij de “Ollieschool Videotheek” en krijg hier het fundament voor de professionele fotograaf. 🙂

zwangerschapsshoot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Posted In