OLLIESCHOOL EVENT 15 juni 2024, KOm jij ook?


Superleuk dat je op mijn Ollieschool komt kijken. In mijn verleden ben ik jarenlang werkzaam geweest als pedagogisch medewerker, jeugdhulpverlener en docent. Ik heb hierdoor veel ervaring in het coachen, trainen en anderen stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Daarnaast fotografeer ik al sinds klein meisje met mijn  analoge doordraai camera op zak. Boven op zolder liggen alle albums met mijn "vorige" leven. Het leven wat ik heb geleid voordat ik  fulltime fotograaf werd. Ik zie het ook ook echt als mijn 2 levens. Het leven voordat ik mijn passie vond en het leven na.

Die 2 staan in groot contrast met elkaar. Het leven in loondienst en het leven als succesvolle fotograaf/onderneemster. Het vorige leven waarbij ik altijd aan het zoeken was naar mijn geluk. Naar het leven met meer innerlijke rust, huisje boompje beestje en een duidelijk doel voor ogen: vol liefde, passie & drive. 
Ik ben Brenda Olie en mijn missie is om ambitieuze fotografen met passie te helpen vanuit vertrouwen succesvol te groeien in newborn fotografie 

Over mij

brenda in de pers:

Welkom!

mijn verhaal

Hoe het allemaal begon?
Ik fotografeerde al sinds 2006  hobbymatig vrouwen beauty shoots en kwam eind 2012 newborn fotografie tegen en dit raakte mij op een heel gevoelig punt: Mijn stille kinderwens. 

Het is pas nu, bijna 10 jaar later, dat ik eigenlijk echt pas deze onderliggende diepe WHY zelf zie en uitspreek. Waarom ik eigenlijk echt geraakt werd in 2012 door newbornfotografie. Ik dacht altijd dat het gewoon op mijn pad kwam maar nee. Ik heb er waarschijnlijk zelf naar gezocht. 

Newborn fotografie. Het werd mijn alles! Ik was de hele dag bezig met shooten, mooie haarbandjes ontwerpen met mijn moeder (hier kwam een webshop uit voort). Mijn gehele leven stond in het teken van zwangere, baby's & newborns.

De newborns zelf, hun geur en het gelukkige gevoel dat ik kreeg als ik aan het shooten was. De rust die over mij heen kwam. Daar waar ik privé best druk ben kom ik totaal tot rust tijdens een newbornshoot.

Alles komt hier samen
De omgang met ouders, het creatieve aspect, mijn "oog" voor fotografie en het geduld in mijn hart. Dit was HET.
Ik voelde eindelijk dat ik mijn passie gevonden had.Hoe kon dit gebeuren. Ik had hier helemaal geen tijd voor. Dit was niet de bedoeling. Ik had juist zoveel plannen!   

Ik besloot het roer radicaal om te gooien. 

Midden in een persoonlijke en economische wereldcrisis heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben ik vol voor mijn newborn fotografie droom  gegaan.

Het was de engste maar beste beslissing van mijn leven.

Beste beslissing

Maar ik kreeg de weg naar full time fotograaf worden niet cadeau. Ik twijfelde heel erg om na 15 jaar mijn "vastigheid " op te zeggen.

Ik kom ook niet uit een ondernemersfamilie of omgeving. Iedereen verklaarde mij voor gek.
Kon ik hier wel van leven? Ik durfde de stap niet te zetten om mijn vaste baan op te zeggen. Ik besloot 1 dag minder te gaan werken. Totdat het lot voor mij anders bepaalde.

Ik bleek in 2013 onverwachts snoeihard geraakt te zijn door een burn out. Ik kon alleen maar slapen en verdwaasd op de bank zitten. In mijn hoofd draaide het overuren want:

.

Het lot

Confucius

" Choose a job that you like, and you will never have to work
a day in your life".

In die tijd kwam Tam op mijn pad. Hij was diegene die mijn fotografie website ging maken in 2013 en in 2015 groeide onze vriendschap naar een echte relatie.

Op onze reis naar een kindje kregen wij wel wat behoorlijke tegenslagen. Na 3 vroege miskramen die veel stil verdriet gaven, bleven wij toch vertrouwen houden in een goede afloop.

Ons vertrouwen in een goede afloop werd gelukkig beloond. Na mijn 3e miskraam ging ik er meteen weer voor en dit mentale en lichamelijke zware besluit werd direct beloond. 
Ik werd gelijk weer zwanger!
Zou het dan deze 4e keer wel raak zijn?
Yessss....

Na spannende eerste weken leek het erop dat het dit keer wel zou gaan lukken. Onze zoon Levi werd in juli 2018 geboren en een paar maanden later werd ik direct zwanger van onze dochter Nila die geboren werd in december 2019.
Ongelofelijk. :)


is your most precious gift.

TIME

George Bernard Shaw

  Life is not about finding yourself
But about creating yourself

Ik merkte dat ik heel graag een soort professionalisering wilde doorvoeren. Een beroepshouding voor newborn fotografen met een duidelijke methodiek, vaardigheden en competenties om te behalen als newborn fotograaf. Ik besloot in 2015 om een echte opleiding tot newborn fotograaf te ontwikkelen. De allereerste ter wereld!
Een opleiding met terugkerende coaching en feedback.

Inmiddels heb ik al vele succesvolle fotografen geholpen met de start van hun fotografie droom en bij hun verdere professionalisering van hun onderneming.

Wil jij dit ook? 
Wees welkom!


Laat mij jou helpen

Ik weet precies hoe het voelt als je net start met newbornfotografie

Tijdens mijn eigen ontwikkeling naar newborn fotograaf liep ik tegen allemaal praktische zaken aan.

- Hoe moet dat nou met het licht?
- Waar kan ik mooie newborn spullen halen?
 - Hoe krijg ik zo’n mooie pose voor elkaar?

In 2012 kon ik zelf nergens terecht met vragen.
Ik merkte dat iedereen zijn kennis voor zich hield en ook niet echt bereid was om te delen. Het was echt heel moeilijk om het vak goed te leren. Ik was hier zo verbaasd over.

Ik besloot om andere fotografen te gaan helpen.
Mijn proces

Het vak leren

Mijn proces

Ik ging van 10 jaar lang 3 hoog wonen in het centrum van Rotterdam, met een douche in een kast & maar 1 gaskachel, naar een koophuis in een landelijk dorpje met vrij met uitzicht op bomen en water. Ik heb nog steeds elke dag vakantiegevoel in mijn eigen tuin :)

Ik heb zowel een HBO als WO diploma op zak, maar ik ben veel gelukkiger in mijn eigen creatieve bubbel.

Ik geloof heilig in goede positieve energie, geven en dankbaar zijn. Het geeft je een goed gevoel en het komt altijd weer bij je terug.

Ik ben chaotisch en altijd iets kwijt
(Daarom heeft Tam Studio management voor mij gebouwd)

Persoonlijke weetjes

Dol op katten, mijn 2 kattenschatjes zijn er helaas nu niet meer. Ik ben Tam aan het overtuigen om weer een katje te nemen. Lukt nog niet. Hij is anti kattenhaar :)
 

Mijn favo eten is sushi en dan vooral geflambeerde zalm 

Ik ben dol op Azië. Tam Is Thais en mijn kids zijn half thais, kwart Nederlands en kwart Belgisch (Ik ben zelf  half Belgisch )

Om het gratis Ollieschool Magazine  te kunnen ontvangen, schrijf je hier in en ontvang gelijk de nieuwsbrief met waardevolle info, acties en nieuwtjes over Ollieschool.

Gratis Ollieschool Magazine