share post

Newbornfotografie en het Corona virus

March 24, 2020

De bittere realiteit is inmiddels hier nu ook in Nederland doorgedrongen en helaas is het nu zo dat dit ons allemaal diep treft.

Wij moeten onze samenleving beschermen en hiervoor pak ik mijn verantwoordelijkheid door zo veel mogelijk binnen te zitten met mijn gezin. Hiernaast treft dit ons ook zakelijk en ben ik genoodzaakt om, met veel pijn in hart, Ollieschool en de Brenda Olie Fotografie studio voor onbepaalde tijd fysiek te sluiten. In ieder geval tot en met 1 juni 2020, maar mogelijk ook langer indien nodig.

Er is naar mijn mening nog te weinig bekend in hoever je al besmettelijk bent als nog geen klachten hebt, in hoeverre je nog daarna besmettelijk bent en of je ook besmettelijk bent als je geen klachten hebt. Hierdoor kan je het virus dus mogelijk ongemerkt doorgeven. De maatregel van het RIVM is momenteel om minimaal 1,5 meter afstand te houden. Dit is onmogelijk tijdens een newbornshoot. Je blijft juist dichtbij de newborn om zijn veiligheid te kunnen garanderen.

De meeste studenten weten dat ik mijn regels bij Ollieschool heel duidelijk naleef. Heb je een koortslip, ben je verkouden of heb je (buik)griep gehad? Dan mag je pas minimaal 72 uur na laatste verschijnselen eventueel weer deelnemen aan een workshop. Deze strenge regels heb ik, om de newborns in de studio en de pas bevallen mama’s zoveel mogelijk te beschermen.

Met dit nieuwe virus neem ik geen enkel risico.

De shoots en workshops tot 1 juni gaan helaas in overleg verzet worden naar een nieuwe datum.
Voor alle studenten, die niet langer meer kunnen wachten, komen er opties om online newbornfotografie te gaan leren. De afgelopen 2 jaar heb ik veel videomateriaal gemaakt wat nu heel goed van pas komt in deze crisis. Zo gaat het online mentoring gedeelte uitgebreid worden en komen er online fotografie workshops beschikbaar op deze site. Meer info hierover volgt snel.

Liefs
Brenda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Posted In