Basis Fotografie

Tijdens deze dag leer je in 1 dag de basis voor fotografie die je nodig hebt als je wilt gaan werken met newborn en kinderen met natuurlijk licht voor binnen fotografie.

Deze workshop gaat je helpen om MANUEEL te laten fotograferen en meer inzicht te geven in hoe sluitertijd, diafragma en ISO zich tot elkaar verhouden en welke instellingen je het beste kan gebruiken voor het maken van foto's van newborns. Het is van belang dat je weet hoe je camera werkt en dat je heel goed je boekje van je camera kent. Deze workshop is NIET gericht op de omgang met je camera te verbeteren aangezien iedereen een andere camera heeft.

Deze workshop is geschikt voor de hobby en amateur fotograaf die eigenlijk nu wel eens echt wil weten hoe het zit met die sluitertijd, diafragma en iso en hoe je die prachtige dromerige beelden kan krijgen. Welke instelllingen zijn het beste voor bijvoorbeeld newborn fotografie?

Ik leer je deze dag de basis van fotografie. In hele simpele praktische taal. Aan het einde van de dag komen er ook 2 (oudere baby) modellen langs om zelf mee te gaan oefenen. (oefenen in 2 groepjes) We zullen het hier dan puur over het technische gedeelte hebben van baby fotografie, niet over speciefieke baby fotografie vragen, kijk hiervoor bij de module babyfotografie.

Inhoud dag:

Ochtend: theorie
Lunch
Middag: praktijk

Onderwerpen:
Hoe moet je fotograferen?
Lenzen
Iso
Sluitertijd
Diafragma
Scherptediepte
AF punten
Compositie
Beelduitsnede
De begin basis van natuurlijk licht indoor 
Instellingen camera
Vanaf welke hoogte en welke hoek kan je het beste fotograferen.

Let op: dit is basis cursus, niet geschikt voor prof fotografen. Het belangrijkste is dat je hierna veel gaat oefenen. In de praktijk leer je het het meeste, op deze dag krijg je de basis mee. Je kan eventueel later komen uitbreiden met andere modules.
Neem je (spiegelreflex) camera mee en een lichtsterke lens.

Tijd: 09:30- 15:30 uur.
- Locatie: Mijn daglicht studio in Krimpen aan den IJssel
- digitale Handout
- werken met een model
- 2 tot 6 personen

Prijs: 350 euro inclusief BTW.

Datum:
-volgt nog voorjaar 2020