Individuele workshop basis fotografie

Tijdens deze dag leer je individueel op je eigen niveau binnen in 1 dag de basis voor fotografie die je nodig hebt als je wilt gaan werken met newborn en kinderen met natuurlijk licht indoor.

Deze workshop gaat je helpen om MANUEEL te laten fotograferen en meer inzicht te geven in hoe sluitertijd, diafragma en iso zich tot elkaar verhouden en welke instellingen je het beste kan gebruiken voor het maken van foto's van newborns. Het is van belang dat je weet hoe je camera werkt en dat je heel goed je boekje van je camera kent. Deze workshop is NIET gericht op de omgang met je camera te verbeteren aangezien iedereen een andere camera heeft.

Deze workshop is geschikt voor de hobby en amateur fotograaf die eigenlijk nu wel eens echt wil weten hoe het zit met die sluitertijd, diafragma en iso en hoe je die prachtige dromerige beelden kan krijgen. Welke instelllingen zijn het beste voor bijvoorbeeld newborn fotografie?

Ik leer je deze dag de basis van fotografie. In hele simpele praktische taal. Aan het einde van de dag komt er ook 1 baby model langs om zelf mee te gaan oefenen. We zullen het hier dan puur over het technische gedeelte hebben van baby fotografie, niet over speciefieke baby fotografie vragen. (Kijk voor speciefieke babyfotografie bij de module babyfotografie)

Inhoud dag:

Ochtend: theorie
Lunch
Middag: praktijk

Wat gaan we allemaal bespreken?

Hoe moet je fotograferen?
Lenzen
Iso
Sluitertijd
Diafragma
Scherptediepte
AF punten
Compositie
Beelduitsnede
De basis van natuurlijk licht
Instellingen camera
Vanaf welke hoogte en welke hoek kan je het beste fotograferen.

Let op: dit is echt een basis cursus, niet geschikt voor prof fotografen. Het belangrijkste is dat je hierna veel gaat oefenen. In de praktijk leer je het het meeste, op deze dag krijg je de basis mee. Je kan eventueel later komen uitbreiden met andere modules.
Neem je (spiegelreflex) camera mee en een lichtsterke lens.

Tijd: 9:30 tot 15:30 inclusief dranjes en lunch.
Locatie: Mijn daglicht studio in Krimpen aan den IJssel

KOSTEN:
- 895 euro incl BTW
- Inclusief handout waarin de belangrijkste punten opgeschreven zijn als naslagwerk
- Datum: in overleg op een doordeweekse dag
- Eerdere workshopdeelnemers van Brenda Olie/Ollieschool ontvangen 10% korting bij een (vervolg) workshop.

** Deze individuele workshop is ook de volgen als duo, hierbij zijn de kosten dan 695 euro per persoon incl btw **